Agenda
29-5 
Algemene ledenvergad
Hele agenda
Inloggen Mijn HCGO
Handige links
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Code Oranje voorkomt flitsende start HCGO niet.
10-3-2019  | 

Ondanks zeer onstuimig weer in Rotterdam herstart Heren 1 het seizoen met een uitstekend resultaat. In het Rotterdamse werd een winderige wedstrijd afgesloten met een 2-3 overwinning. Een solide resultaat tegen een directe concurrent. Zeker gezien de lange wedstrijdeloze winterperiode.


HCGO heeft in die lange periode, zoals bekend, helaas afscheid moeten nemen van een aantal vaste spelers. Vandaag toonde de heren die doorgaans niet starten, klaar te zijn voor een volwaardig 2e helft van het seizoen. Niemand minder dan Thijs Fleuren, die doorgaans toch al dicht tegen de basis aan zit, opende namelijk de score na een aardige eerste 10 minuten van Flakkeese zijde. De bal was al 2 maal eerder in de gevarenzone van Leonidas geweest en de eerste treffer kon dan ook niet uitblijven. Een diepe scoop vanaf de rechterkant van Menno Immink was perfect op maat gesneden voor Olivier Pijls. Hij kreeg de bal half vallend, meerdere spelers hadden vandaag last van de snelle en gladde ondergrond, bij Fleuren. De vroeg storende keeper die hoopte dat Pijls in zijn missie zou falen was  kansloos. Er reste Fleuren slechts nog de inkomende rechtsback op de doellijn om HCGO verdiend op 0-1 te zetten. Zijn lage diagonale backhand bleek deze tegenstander dan ook te machtig, 0-1.


Zoals we dat soms kennen van onze jongens  breekt er na een voorsprong een moment van twijfel aan. Middenvelders & verdedigers, die zich de eerste 10 minuten perfect aan gemaakte afspraken hielden, lijken in de voorsprong aanleiding te zien om het zuinige spel van de eerste pakweg 10 a 15 minuten direct over boord te gooien. Korte zekere ballen worden lange kansloze ballen en alles gaat een versnelling omlaag. Doelman van dienst de Smit heeft in de fase na de 0-1 dan ook veel te doen gehad. 3 strafcorners, een zeer matige afgeronde 1 op 1 en een aantal vroege ingrepen, op scherp gegeven ballen rond de kop van de cirkel, maakte dat het na de 0-1 nog even duurde voordat de gelijkmaker viel. Maar die viel helaas weldegelijk. Strafcornerkanon Ielya van Dam ging lelijk in de fout bij de  1-1. Een catastrofale fout in de opbouw waardoor een aanvaller van Leonidas vogeltje vrij voor de keeper werd gezet. de Smit twijfelde en de bal lag in de hoek. 1-1, tot aan de rust waren er (gelukkig) verder geen noemenswaardige incidenten.


Ook na rust zette het wijfelende spel namelijk verder. De bespreking had helaas weinig uitgehaald. Tegenstander Leonidas koos de aanval en vond al snel aanleiding om dit spelbeeld te continueren. Twee strafcorners en een schot van de kop van de cirkel waren prooi voor de Smit. Hij kon enige tijd later echter niet voorkomen dat een vrijstaande aanvaller kon aanleggen voor de 2-1 nadat hij redding had gebracht op een inzet vanaf de linkerkant van de cirkel.


Deze achterstand leek dan wel weer direct aanleiding voor de heren om het over een andere boeg te gooien. De vernoemde van Dam schoof een halve linie naar voren en speelde de resterende 25 minuten op en rond de middenlijn. Dit had de eerste 5 minuten nog niet direct resultaat maar de kentering was wel degelijk zichtbaar.  Aanvallen van Leonidas leken last te hebben het "voorsprong effect". Flitsende korte combinaties werden  ingeruild voor de bekende, op hoop van zegen ballen. Niet geheel verwonderlijk dat na een overname van een dergelijke bal hcgo pijl(s) snel omschakelde. Een snelle diepe bal op Pijls en een pas op visser later, stond Visser 1 op 1 met de keeper. De afronding was een stuk beter als die in de 1e helft op het zelfde doel. Visser scoorde namelijk wel, 2-2.


Vaste volgers zullen opmerken dat HCGO nog geen enkele strafcorner heeft gehad in deze wedstrijd. Dat klopt, en zoals zo vaak had het aantal corners een omgekeerd evenredig effect met het aantal dat er in ging. Slechts 2 corners werden "gevonden". En er was er Gelukkig slechts één nodig na 60 minuten spelen. Wie anders dan de specialist om dit kunstje te klaren?  1e corner van de wedstrijd voor HCGO, nog een kleine 15 min te spelen, bekend recept, 2-3 voorsprong. Doelpuntenmaker Ielya van Dam, die er nog wel eentje goed te maken had heeft dat middels deze treffer gedaan. 


De voorsprong is hierna nimmer meer echt in gevaar geweest en de Smit heeft op een enkele simpele ingreep na niet meer echt hoeven optreden. Bijzondere vermelding vandaag voor Aj Rosmolen die na een blessure aan zijn neus weer terug het veld in kwam. Na de wedstrijd is vast komen te staan dat Rosmolen zijn neus heeft gebroken.


Al met al een vermakelijk potje waarbij HCGO terecht de punten mee naar Flakkee heeft genomen. Zowel het veldspel als de effectiviteit voor doel zijn hier doorslaggevend in geweest. 


Volgende week zondag speelt het team de eerste thuiswedstrijd van deze seizoenshelft, om 13.30 uur wordt er op "de Pallandtā€¯ in Middelharnis aangetreden tegen HC Derby uit Zwijndrecht


terug naar vorige scherm