Agenda
3-9 
Bestuursvergadering
Hele agenda
Inloggen Mijn HCGO
Handige links
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Spelregelwijziging
31-7-2020  | 
Spelreglement Veldhockey én regelwijzigingen per 1 augustus 2020
 
Zojuist is het vernieuwde spelreglement Veldhockey op de KNHB  site gepubliceerd. Per 1 augustus 2020 is een aantal spelregelwijzigingen doorgevoerd. Hieronder geven wij een korte toelichting.

Groene kaart voor teambegeleider
Sinds een aantal seizoenen geldt bij een groene kaart voor spelers een tijdstraf van 2 minuten. Vanaf komend seizoen geldt dit ook voor teambegeleiders. Als een teambegeleider een groene kaart ontvangt, mag hij of zij gedurende 2 minuten niet coachen en dient hij of zij de teambank te verlaten. Ook speelt het bestrafte team 2 minuten lang met 1 speler minder.

Uitbreiding duur rust voor standaardteams
Bij de invoering van de 4 kwarten is de rusttijd tussen kwart 2 en kwart 3 voor alle teams aangepast naar 5 minuten, tenzij er tijdens de rust moet worden gesproeid. De rust voor standaardteams (Dames 1 en Heren 1 uitkomend in de Bondscompetitie) duurt vanaf seizoen 2020-2021 10 minuten. Voor alle andere teams blijft de rust ongewijzigd.

Uitbreiding aantal spelers teams in de Promotieklasse
Onder bepaalde voorwaarden mag een team uitkomend in de Hoofdklasse Dames en Hoofdklasse Heren voor standaardteams een 17e speler laten deelnemen aan hun wedstrijden. Vanaf seizoen 2020-2021 krijgt ook de Promotieklasse deze mogelijkheid. Voorwaarde om met 17 spelers uit te komen, is dat twee van de 17 spelers op de peildatum (1 oktober van het betreffende seizoen) jonger zijn dan 21 jaar. Een nadere toelichting lees je in dit artikel.

Voor alle andere elftallen blijft het aantal toegestane spelers per wedstrijd 16.

terug naar vorige scherm
Sponsoren
DWF
Hockey.nl