Agenda
12-10 
Basiscursus Trainen
14-10 
Bestuursvergadering
17-10 
Herfstvakantie
27-10 
Vergadering TC
16-11 
Basiscursus Coachen
18-11 
Bestuursvergadering
19-12 
Kerstvakantie
Hele agenda
Inloggen Mijn HCGO
Handige links
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Ogenschijnlijk gehavend H1 boekt 2e overwinning van het seizoen.
14-9-2020  | 

De start van een hopelijk langdurige 'indian summer' (red. Nazomer) is voor HCGO uitstekend begonnen. De seizoensouverture werd vorige week nog enigszins fortuinlijk en weifelend gewonnen, vandaag stond premature hoogvlieger Alphen H5 op het programma. Zij wonnen vorige week met 0-7 op bezoek bij het lelijke eendje in de competitie.... Door voortreffelijk samenspel ging Alphen uiteindelijk met een chagrijn de brug over, terug naar huis.HCGO had voorafgaand aan deze wedstrijd aanzienlijke personele problemen, vakantievierders, zieken, geblesseerde en spelers met andere verplichtingen zorgde voor een behoorlijke puzzel op het bord met de magneetjes. Het geluk wil dat de selectie dit jaar uit bijna 20 gelijkwaardige spelers bestaat, zodat er klaarblijkelijk een oneindige rij uitstekende magneetjes klaar staan. 14 vandaag.

Het was dan ook met grote dank aan de lang verwachtte jeugdige talenten (Klem, Meijer, Groenewegen & Diderich ) dat H1 wederom 3 punten over de streep trok. Bijzondere vermelding ook voor 'good old' Gert-Jan Oostwouder. Hij maakt dit jaar zijn rentree in de spits van Heren 1, niet iedere week door verplichtingen elders maar indien aanwezig van aanzienlijke meerwaarde.

Het veldspel was eigenlijk in alle kwarten gelijkwaardig of van een betere kwaliteit dan de tegenstander. In het eerste kwart leverde dat aardige mogelijkheden op voor O. Pijls & L. van Dam. Beide troffen verschillende malen de keeper en/of de zijkant van het doel.

Een strafcorner, een diepe bal en een handje vol snelle counters waar Meijer, Klem en gelegenheids centrale Immink, prima op reageerde resulteerde in weinig aanvallend spektakel vanuit Alphens perspectief.

Er werd echter nog wel een doelpunt gemaakt in het tweede kwart. Na een periode van druk op de vijandelijke 23, scoorde van Dongen na een bal in de kluts die fortuinlijk voor zijn stick kwam. Ongehinderd van een meter of 5 kon hij onder in de hoek intikken.

Na de pauze kwam HCGO direct flitsend uit de startblokken. Een aantal grote mogelijkheden en een afgekeurde goal zorgde direct weer voor het psychologische overwicht. Dit resulteerde echter, voorlopig, nog niet in de belangrijke 2-0.

Dit gebeurde pas in het derde kwart, na een omschakeling door balverlies van Alphen. Het was Gert-Jan Oostwouder die samen met Diderich middels een één twee Diderich in stelling bracht. Ergens rechts van de keeper, boven in het doel. De bevrijdende 2-0 was een feit.

Het laatste kwart kwam tegenstander Alphen dan toch nog een aantal keer tot de cirkel van HCGO. De laatste pass en/of het afwerken waren een drietal keer niet van dien aard dat het een doelpunt opleverde. Het gevaarlijkst was een korte variant Strafcorner. Deze werd in de korte hoek goed gepakt door doelman de Smit. Veel meer dan dat zat er voor Alphen H5 niet in.

Volgende week gaat HCGO op bezoek in Dordrecht. Dit doen zij zonder belangrijke pion Immink, die geblesseerd uit viel. Een misstap die resulteerde in een gevoelige hamstring houdt hem waarschijnlijk een flink aantal weken aan de kant. Wij wensen hem veel succes bij zijn herstel.

Dordrecht heren 3 staat ook op 6 punten uit 2 wedstrijden. Zal HCGO deze lijn door trekken of moet er voorlopig pas op de plaats worden gemaakt?

Afslag 13.00 uur

terug naar vorige scherm